"Σπίτι - σχολείο - διαδίκτυο χωρίς βία: Είναι στο χέρι μας;"

Epikentro

epikentro2

Αυτό ήταν το θέμα του εργαστηριού διαλόγου που διοργάνωσε η ΠΡΩΤΑ.12 σε συνεργασία με την ActionAid στο Κοινοτικό Κέντρο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ στον Κολωνό Αθήνας την Κυριακή 7.4.2019. Συμμετείχαν μαθήτριες γειτονικών γυμνασίων και έφηβες που παίρνουν μέρος σε ομάδες του Επίκεντρου. Μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, συζητήσεις σε ολομέλεια και σε μικρότερες ομάδες και ζωγραφική, τα παιδιά αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες σχετικά με το τι μπορεί να κάνουν στο σχολείο, στο σπίτι αλλά και στο διαδίκτυο για να προλαμβάνουν τους κινδύνους και για να αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας με τον καλύτερο τρόπο. Δημιούργησαν μάλιστα και αφίσες, ως ιδέες για να περάσουν τα μηνύματά τους σε συνομηλίκους τους. 

Epikentro4 

Από τις συζητήσεις στο εργαστήρι αυτό αναδείχθηκε το αίτημα των παιδιών, όταν συμβαίνουν γύρω τους δυσάρεστα γεγονότα, όταν απειλούνται ή όταν τους ασκείται βία, να μπορούν να απευθύνονται σε πρόσωπα εμπιστοσύνης.

Τα παιδιά τόνισαν κυρίως την ανάγκη τους σε τέτοιες περιπτώσεις να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, χωρίς φόβο, και να μην πάρουν αδιαφορία ή απόρριψη από τα πρόσωπα που τα περιβάλλουν, αλλά ενθάρρυνση και υποστήριξη. 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr