Συναντήσεις της Κοινότητας Φρεσκάδας της ΠΡΩΤΑ.12

12.10.19.a s

Με συμμετοχή εφήβων και νέων 14 ως 24 χρόνων διοργανώθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη του 2019 οι πρώτες συναντήσεις των ομάδων που σταδιακά συγκροτούν την "Κοινότητα Φρεσκάδας" της ΠΡΩΤΑ.12. Παιδιά και νέοι-νέες γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και συζήτησαν πώς μπορούν να δυναμώσουν το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν τη γνώμη τους ελεύθερα και αυτή να ακούγεται και να λαμβάνεται υπόψη.

Στις ομάδες πήραν μέρος πρώην μέλη Ομάδων Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, φοιτητές και φοιτήτριες, έφηβοι και νέοι - νέες από συνεργαζόμενα σχολεία, οργανώσεις (Παιδικά Χωριά SOS, Φάρος του Κόσμου) και δομές φιλοξενίας για πρόσφυγες (ΑΡΣΙΣ) και για παιδιά - νέους/ες με αναπηρίες (ΠΑΑΠ Βούλας), που μετακινήθηκαν με τη συμβολή εθελοντών της οργάνωσης TANDEM.

19.10.19.b
12.10.19.b

Στις συναντήσεις τους αυτές, που φιλοξενήθηκαν σε χώρους της ΑΡΣΙΣ στις δύο πόλεις, συζητήθηκαν:

α) τα εμπόδια και οι αντιστάσεις που συναντούν τα παιδιά και οι νέοι/ες όταν επιχειρούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

β) οι προτεραιότητες στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών, τα αναγκαία μέτρα και οι θεσμικές αλλαγές,  

γ) ο σχεδιασμός επόμενων δράσεων, που θα φέρουν τα μέλη πιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και θα τους δώσουν ευκαιρία να διαδώσουν το δικαίωμα του άρθρου 12 της ΔΣΔΠ και να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλα πρόσωπα από σχολεία, οργανώσεις και ομάδες που προσπαθούν να το κάνουν πράξη.

Μία μαθήτρια θα εκπροσωπήσει την Κοινότητα Φρεσκάδας της ΠΡΩΤΑ.12 και θα μιλήσει για όσα απασχόλησαν τις παραπάνω συναντήσεις στο συνέδριο που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 13-14 Νοεμβρίου 2019 στο Στρασβούργο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την υιοθέτηση της ΔΣΔΠ.  

Δείτε εδώ την ανακοίνωση, το πρόγραμμα και τους ομιλητές / τις ομιλήτριες του Συνεδρίου.


   

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr