Διαδικτυακά σεμινάρια για τη διοργάνωση βιωματικών δράσεων και διαβουλεύσεων με πολύγλωσσες ομάδες

Seminar.Polyglossia.B

Σεμινάρια με τίτλο «Διοργάνωση βιωματικών δράσεων και διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή πολύγλωσσων μαθητών. Η εμπειρία και οι προτάσεις της ΠΡΩΤΑ.12" διοργάνωσε η Πρωτοβουλια για το Άρθρο 12, στις 15 και 18 Ιουνίου 2020 στο πλαίσιο της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι συνολικά 40 εκπαιδευτικοί και youth workers που συμμετείχαν στα δύο σεμινάρια αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχολικές ή άλλες ομάδες παιδιών και εφήβων, στις οποίες δεν μιλάνε όλες και όλοι που συμμετέχουν μία κοινή γλώσσα με την ίδια άνεση. Κάτι που συμβαίνει όλο και περισσότερο στη σύγχρονη πραγματικότητα, με τις ολοένα αυξανόμενες μετακινήσεις πληθυσμών.

Σε συνέχεια του σεμιναρίου, στάλθηκαν σε όσους και όσες συμμετείχαν σημειώσεις και σύνδεσμοι με σχετικό υλικό καθώς και τα συμπληρωμένα έντυπα ανατροφοδότησης, από τα οποία προκύπτει το ενδιαφέρον να συνεχιστούν παρόμοιες ενέργειες επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών και λειτουργών που εργάζονται με παιδιά και εφήβους.

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr