Το "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ" πάει σχολείο!

ΚΟΝΚΑΡΔΑ ΒΡΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑ

Το ομαδικό παιχνίδι - κυνήγι θησαυρού "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ. Κάνε δικά σου τα δικαιώματα!" προσαρμόστηκε και πάει σχολείο!

Η ΠΡΩΤΑ.12 έστειλε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής πρόταση για αξιοποίηση του παιχνιδιού στα εργαστήρια δεξιοτήτων που ξεκινούν από τη σχολική χρονιά 2021-22. Το υλικό αυτό αναρτήθηκε στον ιστοχώρο του ΙΕΠ για τα εργαστήρια δεξιοτήτων (γυμνασίου και δημοτικού). Το παιχνίδι "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ" υλοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά τον καιρό της πανδημίας, τον Μάρτη και Απρίλη του 2021. Μέσα από αυτό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ομαδικά, να επικοινωνήσουν, να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα δικαιώματά τους.

Η δραστηριότητα αφορά μαθητές και μαθήτριες μεγάλων τάξων του δημοτικού και γυμνασίου. Περιλαμβάνει 7 διαδοχικές ωριαίες συναντήσεις, μία κάθε εβδομάδα, και ομαδικές αποστολές που υλοποιούν τα παιδιά εκτός σχολείου και στη συνέχεια τις παρουσιάζουν και τις αξιολογούν στην τακτική εβδομαδιαία τους συνάντηση στην τάξη. Εντάσσεται στη θεματική ενότητα "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ" - Ανθρώπινα δικαιώματα.

  Το υKartelesλικό της ΠΡΩΤΑ.12 περιλαμβάνει περιγραφή του παιχνιδιού,  12 ομάδες δικαιωμάτων για προβολή στην τάξη, 6 καρτέλες δικαιωμάτων για εκτύπωση, ιδέες για αποστολές και  αναλυτικές οδηγίες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μιλούν στους μαθητές και τις μαθήτριές τους για τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τις 12 ομάδες δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι.

Στις αρχές της χρονιάς 2021-22, θα διεξαχθεί σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την υλοποίηση του παιχνιδιού.

Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την ΠΡΩΤΑ.12 σχετικά με το παιχνίδι στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Δείτε τα σχετικά υλικά:

Περιγραφή του παιχνιδιού

6 καρτέλες δικαιωμάτων για εκτύπωση (σε μικρό μέγεθος)

12 ομάδες δικαιωμάτων για προβολή στην τάξη

Ιδέες για αποστολές

Αναλυτικές οδηγίες

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr