Τριήμερο δημιουργικό εργαστήρι: ένα διαφορετικό βραβείο

 kynigi

Στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στο Λιτόχωρο συναντήθηκαν από τις 25 ως τις 28 Αυγούστου σε ένα τριήμερο δημιουργικό εργαστήρι τα παιδιά των νικητριών ομάδων του διαδικτυακού παιχνιδιού «ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ. Κάνε δικά σου τα δικαιώματα!» που διοργανώθηκε από την ΠΡΩΤΑ.12 τον καιρό της πανδημίας, τον Μάρτη και Απρίλη του 2021.

Στο εEpathlaργαστήρι συμμετείχαν 12 μαθητές και μαθήτριες, μέλη των δύο πρώτων σούπερ νικητριών ομάδων, «ΧΑΜΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΑ» από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης και «HONEYPASTAS» από τον Αυλώνα Αττικής, όπως και των ομάδων «SOUROUPI» και «DASHURI G2», από το 1ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθήνας, που επιβραβεύτηκαν για την εξαιρετική παρουσίαση του παιχνιδιού που έκαναν στο σχολείο τους. Κοντά τους, 2 νεαρά μέλη της ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ12 και 6 μεγαλύτεροι συνοδοί που ανέλαβαν και την εμψύχωση του εργαστηρίου. Πρόσωπο – κλειδί της συνάντησης ήταν η Ολυμπία Δαφνίδη, κινηματογραφίστρια που ανέλαβε να απαθανατίσει κάποιες από τις στιγμές του εργαστηρίου και ορισμένα «δημιουργήματα» των παιδιών, αλλά και να τα ξεναγήσει σε μονοπάτια του Ολύμπου, του αγαπημένου της βουνού.

Τα παιδperpatimaιά, που είχαν γνωριστεί online, συμμετέχοντας στις 12 αποστολές του παιχνιδιού και στις διαδικτυακές του συναντήσεις, αντάμωσαν από κοντά για πρώτη φορά. Ο ξενώνας όπου φιλοξενήθηκαν, δίπλα στη θάλασσα, γέμισε από τις φωνές και την ενέργειά τους. Οι τρεις μέρες κύλησαν με φοβερή ταχύτητα, περιλαμβάνοντας παιχνίδια, συζητήσεις, ανταλλαγή αναμνήσεων και ιδεών, δημιουργική δουλειά σε ολομέλεια και σε μικρές ομάδες, τραγούδια, αυτοσχέδιο κυνήγι θησαυρού, αλλά και μπάνιο στη θάλασσα, τρέξιμο, κοινό φαγητό και βέβαια επίσκεψη στο Λιτόχωρο και περπάτημα στον Ενιπέα και σε κοντινά μονοπάτια.

 Liohoro1

Στο εργαστήρι τα παιδιά θυμήθηκαν όμορφες αλλά και αστείες στιγμές του παιχνιδιού, κουβέντιασαν για όσα έμαθαν μέσα από αυτό. Επίσης αντάλλαξαν ιδέες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν άλλους μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν στο παιχνίδι, εφόσον εκπαιδευτικοί του σχολείου τους αποφασίσουν να το υλοποιήσουν. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ετοίμασαν οδηγίες και συμβουλές που αποτυπώθηκαν με την κάμερα, με την προοπτική να αξιοποιηθούν για την προώθηση του "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ" στα σχολεία, κάνοντας πράξη την αρχή «παίζοντας, μαθαίνουμε καλύτερα».  

 

Τα έξοδα για τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων στο εργαστήρι καλύφθηκαν από χρήματα που άφησε φεύγοντας ο φίλος της ΠΡΩΤΑ.12 Κώστας Κληματιανός, στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε η συνάντηση. 

 provoli

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr