Πρόγραμμα ΑΝ: Μαζί αντιμετωπίζουμε τη βία

Φυλλάδιο Αν.page1 Φυλλάδιο Αν.page2

Η ΠΡΩΤΑ.12 συνεργάζεται με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος "ΑΝ: Αναγνωρίζω, Αντιδώ, Αντιμετωπιζω", το οποίο εγκρίθηκε από το ΙΕΠ και υλοποιείται σε 7 γυμνάσια στην Αθήνα και 3 στην Κρήτη. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων σχετικά με την παιδική κακοποίηση, σε όλες τις μορφές που αυτή μπορεί να παίρνει, και η ενδυνάμωση των παιδιών για να μιλούν σε κατάλληλα πρόσωπα εμπιστοσύνης όταν γίνονται θύματα. Ο Γιώργος Μόσχος, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας, συμμετείχε στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και ψυχολόγων των σχολείων και στη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων με μαθητές και μαθήτριες της Β' γυμνασίου σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μέλη της ΠΡΩΤΑ.12 σχεδίασαν και επιμελήθηκαν το περιεχόμενο ενημερωτικού φυλλαδίου, με το σύνθημα: "ΒΙΑ και ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Ούτε normal cool! Λέω ΟΧΙ στη βία.  Είναι δικαίωμά μου!

Το φυλλάδιο διανεμήθηκε στα παιδιά που πήραν φέτος μέρος στο πρόγραμμα ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα συγκροτηθούν σε όλα τα σχολεία ομάδες μαθητών και μαθητριών που θα προετοιμάσουν καμπάνια για την ερχόμενη χρονιά, που θα φοιτούν στη Γ' τάξη. Με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και ειδικών, προβλέεται να σχεδιάσουν δράσεις, να μοιράσουν φυλλάδια και να προσπαθήσουν να στείλουν μηνύματα σε ολόκληρη τη σχολική τους κοινότητα. Παράλληλα τα σχολεία και οι μαθητές / μαθήτριες που θα οργανώνουν την καμπάνια θα συνδεθούν και μεταξύ τους, για να ανταλλάσσουν καλές πρακτικές και νέα για τις δράσεις τους.

Δείτε εδώ: Το φυλλάδιο σε μορφή pdf.

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr