Ένας Σύλλογος Γονέων ακούει τη γνώμη των παιδιών για το σχολείο τους!

1ο Δημοτικό Χολαργού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη των παιδιών για το σχολείο τους και τι μπορεί να γίνει για να καλυτερέψει η ζωή σε αυτό! Με ένα πολύ πρωτότυπο τραγούδι που έγραψαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου κάλεσαν τα παιδιά σε μία συνέλευση, εμπνευσμένοι από την έκδοση της ΠΡΩΤΑ.12 "Η Συνέλευση των Παιδιών". Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΔΣ του Συλλόγου, 60 περίπου παιδιά συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, που έγινε στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2021-2022, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις, τα παράπονα και τις ιδέες τους.

Η ΠΡΩΤΑ.12 συγχαίρει τον Σύλλογο για αυτή την πρωτοβουλία όπως και εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές - μαθήτριες του σχολείου για τη συνεργασία τους. Ευχόμαστε οι ιδέες που συγκεντρώθηκαν να μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και το παράδειγμα αυτού του σχολείου να το ακολουθήσουν και άλλα, δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά να εκφράζουν τη γνώμη τους και να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

βραβειο συλλογου γονέων" Είμαστε οι γονείς του Συλλόγου, Και στα παιδιά δίνουμε το βήμα του λόγου! Σας καλέσαμε εδώ να συζητήσετε, Και δημοκρατικά να αποφασίσετε! Αν σας αρέσει το κουλούρι στο κυλικείο! Αν στις τάξεις κρυώνετε όταν κάνει κρύο! Αν θέλετε πιο πολλές μπάλες, πατίνια! Αν μιλάτε μεταξύ σας με ειλικρίνεια! Αν διαλέγατε εσείς τις εκδρομές! Αν οι τσάντες σας ήταν ελαφριές! Αν κάνατε πολλές παραστάσεις, συναυλίες, αν βλέπατε στις τάξεις σας ταινίες! Αν λέγατε ανοιχτά τα προβλήματά σας! Αν ζωγραφίζατε στους τοίχους τα συναισθήματά σας! Αν στο διάλειμμα ακούγατε πολλές μουσικές! Αν ήταν οι τουαλέτες καθαρές! Αν φυτεύατε λουλούδια και φυτά στα παρτέρια! Αν μετρούσατε τα βράδια τα αστέρια! Σας καλέσαμε λοιπόν να εκφραστείτε, Ελεύθερα!, χωρίς να φοβηθείτε! Κι εμείς θα ακούσουμε τη φωνή τη δική σας, θα μεταφέρουμε σε όλους την άποψή σας. Δεν ξέρουμε από όλα τι θα υλοποιήσουμε, αλλά ωστόσο, θα προσπαθήσουμε! Η γνώμη σας, σημαντική είναι και μετράει!.. και η Συνέλευση… Ξεκινάει!!! "

Δείτε εδώ τον Απολογισμό της εκδήλωσης.

Ακούστε το κάλεσμα - τραγούδι

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr